بررسی محتوای بیوره در کود اوره و تأثیرات آن بر کشاورزی
بیوره (Biuret) یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یک محصول جانبی در فرایند تولید اوره در اثر انجام واکنش جانبی در دمای بالاتر تشکیل میشود. اوره یکی از مهمترین کودهای نیتروژنی است که به طور گستردهای در کشاورزی استفاده میشود. با این حال، حضور بیوره در اوره میتواند تأثیرات منفی بر رشد گیاهان داشته باشد، به خصوص زمانی که به صورت محلول در آب یا از طریق برگ ها جذب گیاهان شود. این مقاله به بررسی دقیقتر محتوای بیوره در کود اوره، اثرات آن بر گیاهان مختلف، و روشهای کاهش این اثرات منفی میپردازد. بیوره یک ناخالصی در کود اوره است که اگرچه تحقیقات گسترده ای در مورد اثرات آن بر محصولات مختلف انجام شده است، اما به نظر می رسد هنوز سردرگمی های زیادی وجود دارد که منجر به ایجاد محدودیت های غیر ضروری برای تولید کنندگان اوره می شود. در گذشته، فرآیندهای تولید اوره گاهی اوقات منجر به تولید کودهایی با غلظت بیوره بالا میشد. در غلظت های بالا، بیوره با متابولیسم داخلی نیتروژن تداخل می کند و مانع تشکیل پروتئین در گیاهان می شود. بیوره توسط بسیاری از میکرو ارگانیسم های خاک تجزیه می شود، اما سرعت تجزیه نسبتاً کند است. تولید مدرن اوره معمولاً منجر به غلظت بیوره کمتر از 1.0 تا 1.3 درصد وزنی در محصول نهایی می شود که برای اکثر مصارف کشاورزی مشکلی ایجاد نمی کند. برخی از گونه های گیاهی وجود دارند که به نظر می رسد به خصوص به بیوره حساس هستند. اولین واحد های تولید اوره ، اوره را با حداکثر 5 درصد وزنی بیوره تولید می کردند. از سال 1955 تاکنون، بسیاری از کارخانه های تولید اوره برای تولید محصول کم بیوره با میزان بیوره کمتر از 0.3 درصد وزنی با استفاده از یک بخش تبلور طراحی شده اند. غلظت پایین بیوره برای این کاربردهای خاص که حدود دو درصد از کل مصرف کود اوره را تشکیل می دهند، بی خطر است. طراحی واحدهای مدرن در تولید گرانول و پریل اوره با محتوای بیوره کمتر از 0.8 درصد وزنی امکان پذیر گشته است. این کارخانه ها می توانند 98 درصد از بازار اوره را با طرح های تکمیلی اوره ساده تر و مقرون به صرفه تر اداره کنند که محصولاتی با کیفیت بالاتر با ویژگیهای نگهداری و جابجایی بهتر تولید میکنند.